Blogging With Gino

dinsdag 7 april 2015

Een boekje opendoen #2

'Een boekje opendoen', iets wat ik vroeger nooit veel deed. Als kind was ik dol op het lezen van boeken. Ik kan me nog herinneren dat ik in groep 4 een wedstrijd hield met een vriend wie als eerste alle AVI boekjes had uitgelezen (ieder zo zijn hobby zullen we maar zeggen..). Uiteindelijk bleek het iets tijdelijks te zijn, want sinds de middelbare school had ik een bloedhekel aan lezen. Ik vond boeken zo ontzettend langdradig en er werd zo om het doel van het verhaal heen gepraat, dat het al snel mijn aandacht verloor. Misschien was lezen gewoon niet mijn ding, of misschien had ik gewoon het juiste boek nog niet gevonden. Of lag het toch ergens anders aan? Een jaar of twee geleden heb ik het lezen herontdekt in de Engelstalige boekenseries. Elke week bespreek ik een serie uit mijn top 5 met jullie, met deze week op nummer twee: 'The Maze Runner'!


Vorige week heb ik jullie uitgebreid meegenomen naar waar het allemaal begon. Hierin liet ik jullie weten dat de boekenserie van Percy Jackson bij mij absoluut op nummer 1 staat en dat ik nog steeds hoop op de verfilming van deel 3. De serie die ik vandaag onder handen neem kwam ik tegen dankzij Bol.com! Na het lezen van de serie 'The Hunger Games' (hier heb ik trouwens echt een uitgebreide mening over, maar die bewaar ik voor een andere keer) kreeg ik een mail met boeksuggesties. Na het lezen van de beschrijving, besloot ik om de gok te wagen en de serie te bestellen. Ik kan jullie vertellen, ben je fan van The Hunger Games, dan is The Maze Runner echt een aanrader!

The Maze Runner
In deze Bestseller serie van James Dashner, wordt de zestienjarige Thomas wordt wakker in een oude lift zonder enige herinneringen over zijn leven. Het enige wat hij nog weet is zijn naam. De lift heeft hem gebracht naar 'The Glade', een plek vol met jongens die alleen nog hun eigen naam weten. The Glade is omgeven door enorme stenen muren. Deze muren vormen een gigantisch doolhof. Tot dusverre is het de bewoners van The Glade nog niet gelukt om uit dit doolhof te ontsnappen. Al jaren lang proberen ze een oplossing te bedenken voor het raadsel achter het doolhof, maar zonder succes. Alles verandert op het moment dat Thomas uit de lift stapt. Op het moment dat de deuren van het doolhof niet meer dicht gaan en de 'Grievers' de glade betreden is het tijd om het doolhof te verlaten!


Voor ik het boek bestelde had ik het een en ander op het internet opgezocht over dit boek. Al snel werd duidelijk dat deze boekenserie verfilmd zou worden. Dat zou toch moeten betekenen dat het een goede boekenserie is toch? Ik bestelde de serie en begon direct met lezen. Ik moet zeggen dat het begin van het eerste deel heel traag verliep. Er gebeurde niet veel en het verhaal was op sommige momenten heel moeilijk te volgen. Toch een miskoop? Op het moment dat er eindelijk iets gebeurde in het verhaal kon ik niet meer stoppen met lezen. Het zijn boeken waarbij je bijna het gevoel hebt dat je er echt bij bent en wilt blijven lezen om te weten wat er gaat gebeuren. Buiten de enorme spanning en actie die het verhaal met zich meebrengt, zit er ook nog een 'goed' verhaal achter. Het is achteraf ook logisch dat ik deze boeksuggestie kreeg na het bestellen van The Hunger Games, want het heeft zeker wel raakvlakken met elkaar. Zo is er in beide series iemand anders die het leven van de inwoners 'bestuurd' en beide groepen besluiten om in 'opstand' te komen. Absoluut een aanrader voor de Hunger Games Fans!

Verfilming
Op het moment dat de verfilming van het eerste boek in première ging, had ik alle drie de delen (+ 'Prequel') al uitgelezen. Ik was dus reuzen benieuwd of de film kon tippen aan de kwaliteit van het boek. Ik moet zeggen dat de film absoluut dezelfde actie met zich meebrengt als het boek (misschien zelfs nog wel meer). Ik zat vanaf het eerste moment op het puntje van mijn bioscoopstoel, en was enorm benieuwd hoe ze bepaalde momenten uit het boek zouden verfilmen. Hoe zouden de Grievers er bijvoorbeeld uitzien? Je vormt je tijdens het lezen een eigen beeld van deze monsters in je hoofd, maar komt dit overeen met de film? De film heeft me zeker niet teleurgesteld, maar wat me opviel is dat ze een aantal belangrijke momenten uit het boek hebben weggehaald. Momenten die in de vervolg delen een belangrijke rol spelen. Het tweede deel van deze serie, genaamd 'The Scorch Trials' staat voor september op de bioscoopagenda. Ik ben enorm benieuwd wat ze van deel 2 maken en hoe ze die weggelaten momenten gaan vervangen!
Volgende week ga ik de nummer 3 in mijn lijst behandelen: 'The Razorland Trilogy'

Wat is jouw favoriete boekenserie? 
Kende jij de Maze Runner serie?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb al een hele tijd geen boeken meer gelezen. Het laatste boek dat ik las was het tweede deel van de Hunger Games serie in het Duits. Deze serie lijkt me heel tof, dat komt vooral door de film. Die was ècht veel spannender dan ik had gedacht en het open einde heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het Duits? Wow, dat lijkt me echt lastig haha. Jaa, dus als je niet kunt wachten tot september, dan kun je de boekenserie aanschaffen haha

   Verwijderen
  2. Ik probeer eenvoudige boeken (vaak jongerenseries) vaak te lezen in een 'vreemde' taal (engels of duits) om m'n talen op peil te houden :)

   Verwijderen
  3. Jeetje, knap hoor! Het klopt inderdaad wel dat het enorm handig is om je talen op peil te houden :)

   Verwijderen
 2. Ik zou toch zelf liever de film hiervan willen zien. Gewoon omdat ik meer echt de chicklits lees. Ik ben afgelopen week trouwens weer begonnen met lezen, en eerlijk gezegd vind ik het fijner dan even de laptop aan :D
  Laat het lezen maar beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als je meer van de chicklits bent, dan is dit niet echt je ding haha. Soms ben ik ook gewoon uren aan het lezen zonder dat ik door heb dat de tijd zo snel gaat haha

   Verwijderen
 3. Ik vond de film wel héél leuk

  BeantwoordenVerwijderen