Blogging With Gino

vrijdag 6 maart 2015

Liebster Award #1

Tijdens mijn wintersport was internet een zeldzaamheid waardoor het blog even een weekje stil lag. Bij terugkomst was ik de geplaatste reacties aan het lezen toen ik de reactie van Dinja, blogster van DinjaDONUT, zag waarin ze schreef dat ze mij genomineerd had voor de Liebster Award :) Super bedankt! Ik had wel eens een paar berichten voorbij zien komen van mensen die genomineerd waren, maar had er zelf nog nooit een mogen ontvangen. Maar nu het dan eindelijk zo ver is, ga ik de vragen beantwoorden die Dinja aan mij stelde!

Aan de Liebster Award zitten echter wel wat regels verbonden, namelijk:
- Bedank en link naar het blog dat jou genomineerd heeft
- Beantwoord de vragen die zijn gesteld door diegene die jou genomineerd heeft
- Nomineer andere bloggers en Link ze
- Breng de genomineerde op de hoogte (lijkt me wel zo handig!)

Geen moeilijke regels, dus dat moet goed komen! Behalve de reactie van Dinja had ik ook nog een mailtje in mijn mailbox waarin nog een nominatie stond. Wat je allemaal kunt missen in een weekje afwezigheid en wat een leuke verassing bij terugkomst! Om de fun van een Liebster Award te verspreiden, zal ik volgende week een tweede Liebster Post plaatsen, met daarin de door mij genomineerde blogs! Genoeg gepraat, tijd om te beginnen!

1. Wat is je lievelingsdier?
Dit is een vraag waar ik niet zo lang over hoef na te denken, omdat ik deze elk jaar weer moet beantwoorden wanneer ik voor een nieuwe klas kom te staan en de kinderen van alles over me willen weten. Het gaat hier namelijk om de pinguïn! Ik heb me laten vertellen dat toen ik als kind bij mijn oom en tante logeerde en we naar Blijdorp gingen, hij me goed vast moest houden. Ik wilde namelijk over het muurtje van het pinguïnverblijf klimmen (wat bezielde me...) en naar de pinguïns toe! Achteraf gezien natuurlijk een achterlijk idee, aangezien je bij het oude verblijf eerst nog door een 'meer' moest zwemmen om er te komen. Maar goed, als kind heb je er blijkbaar heel wat voor over om je lievelingsdier te aaien.

2. Welke weersomstandigheid vind je het leukst?
Oei, dit vind ik altijd een moeilijke vraag. Ik ben namelijk iemand die enorm van de zon kan genieten. Zodra de temperaturen buiten oplopen en er een heerlijk zonnetje aan de hemel staat pak ik het liefste mijn surfplank en vertrek ik naar het strand. Heerlijk om te surfen over de golven met een warm zonnetje in de rug. Hmmm, ik kan niet wachten tot het weer zomer wordt!
Maar aan de andere kant ben ik ook gek op de sneeuw! Zodra het sneeuwt verander ik weer terug in dat pinguïnjongetje en ben ik buiten te vinden. Het bouwen van sneeuwpoppen, iglo's en het houden van sneeuwballen gevechten, ik doe het allemaal!

 3. Waar geef jij het liefst geld aan uit?
Er zijn zoveel dingen die ik zou willen hebben, maar helaas laat mijn budget dat niet altijd toe. Als ik ga nadenken over waar ik me geld aan uit zou kunnen geven en hier ontzettend van zou kunnen genieten, dan is dat reizen. Ik ben gek op reizen en ga het liefst naar landen waar je normaal gesproken niet snel heen zou gaan. Het kost van een aardige duit, maar levert een geweldige ervaring op!

4. Wat staat er boven aan je wishlist?
Deze is makkelijk: een wereldreis maken! Dit is iets wat ik zo ontzettend graag wil! Een tijd terug heeft mijn neef er eentje gemaakt met zijn gezin, en de foto's maakte mij zo jaloers! Dit is dus absoluut iets wat ik nog wil doen.

5. In welke winkel zou jij een nacht opgesloten willen worden en waarom?
Jeetje, ik denk dat ik überhaupt niet opgesloten wil worden in een winkel en zou daarom ook niet weten welke winkel ik zou moeten kiezen. Ik denk dat het een winkel zou worden waar ze de grootste tv's verkopen en waar ze toevallig de aller nieuwste films hebben laten staan. In de personeelsruimte staat toevallig nog drinken en hapjes van het personeelsfeest van de dag ervoor, waardoor een filmmarathon een feit is!

6. Wat is het meest maffe wat je ooit hebt meegemaakt?
Dit is niet per se iets maf, maar wel iets bizar. Ik heb namelijk een orkaan meegemaakt. Onze vakantie in Mexico werd namelijk onderbroken door een orkaan genaamd Wilma; volgens Wikipedia de sterkste orkaan ooit gemeten in de Atlantische Oceaan. Het was een hele bizarre en schokkende ervaring om zoiets over je heen te krijgen... Ondertussen was ik bij vraag 10 en bedacht ik me dat ik ook nog een keer een Voodoo sessie heb bijgewoond in de Dominicaanse Republiek.. Was toch ook een behoorlijk maffe/bijzondere ervaring!

7. Waarvoor mogen we jou wakker maken?
Een reis naar een heel ver land! Of Pizza. Pizza is ook een hele goede reden! Of lasagne.. Hmmm, hele verse lasagne.. Je kunt me eigenlijk voor van alles wakker maken. Of ik vrolijk wakker word is natuurlijk een ander verhaal...

8. In welk kledingstuk zou je liever nooit gezien willen worden?
Weten jullie nog dat groene ding dat Borat (ja, wie was dat ook alweer) aanhad?  Volgens mij heet zo'n ding een mankini, al vraag ik me af wat er dan zo 'man' aan is... Niet dat ik dit in mijn kast heb liggen, laat staan dat ik ooit zo iets aan zou trekken, maar als zelf ik het bij mezelf niet wil zien dan hoeven anderen dat helemaal niet te zien.9. Wat doe je als je alleen thuis bent?
Denk eens terug aan die eerste Home Alone film voordat de inbrekers kwamen.. Laat die gedacht dan snel weer los want dat doe ik niet hahaha. Jeetje, wat doe ik als ik alleen thuis ben.. Niks bijzonders eigenlijk. Life goes one en ik doe gewoon wat voor dat moment op de planning staat. Dan klinkt die Home Alone gedachte nog helemaal zo slecht nog niet he?

10. Je gaat op vakantie en er past maar één ding in je koffer, wat neem je mee?
Vroeger zou ik zonder te twijfelen hebben gezegd een voetbal, omdat die ook letterlijk naar elk vakantieland mee ging. Het maakte niet uit of het nou 35 graden was, er werd gevoetbald! Tegenwoordig zou ik denk ik gaan voor een camera. Ik vind het heerlijk om foto's terug te kijken van bijvoorbeeld een vakantie, omdat dit al die fijne herinneringen weer naar boven haalt.

11. Wat was je favoriete tv programma 10 jaar geleden?
Jeetje, even denken hoor. 10 jaar geleden was ik 12, maar wat was er toen op de tv? Ik heb hier echt over na zitten denken, maar er schiet me niks te binnen. Blijkbaar was er niet een bepaald tv programma dat toen de tijd veel indruk op me heeft gemaakt.

Dat waren de 11 vragen van Dinja! Volgende week post ik de tweede versie waarin ik andere blogs zal nomineren. Ben jij nou een (beginnende) blogger die graag genomineerd zou willen worden voor de Liebster Award? Laat dit dan weten in een reactie, en wie weet zie jij jouw naam volgende week wel op mijn blog staan!

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke vragen heeft Dinja bedacht en wat heb je ze leuk beantwoord! Lijkt me heftig zeg om een orkaan mee te maken (en een voodoo sessie lijkt me ook nogal apart, haha). Leuk om je via de liebster award wat beter te leren kennen, ben benieuwd naar deel 2! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook behoorlijk heftig. In die dagen dingen gezien waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Jaa, die voodoo sessie was ook apart haha, maar wel heel bijzonder om mee te maken :)

   Verwijderen
 2. OH verschrikkelijk die Borat, moest je dat delen hahaha. Wat lijkt het mij eng om een orkaan mee te maken, bizar!! Reizen, yes yes yes please. Waarom is het zoo duur. Blij dat ik over ander half jaar lang naar Amerika ga om te studeren. Gefeliciteerd met je nominatie, verdien je en heel leuk om je beter te leren kennen, leuke vragen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik zag die foto en heb echt even staan twijfelen of ik hem kon plaatsen of niet :') Jaa, die orkaan was bizar. Heeft echt een behoorlijke indruk achter gelaten. Oooooh, super vet! ik wil ook nog naar Amerika! Zo jammer dat zulk soort reizen altijd meer geld kosten dan dat ik heb haha

   Verwijderen
 3. Je hebt een orkaan meegemaakt?! x__x Een van mijn verschrikkelijkste angsten al sinds vroeger, moet er niet aan deeenken! Gefeliciteerd trouwens met je nominatie, leuke antwoorden op leuke vragen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ja, het waren ook behoorlijk angstige dagen. Zo veel dingen die je op dat moment ziet een mee krijgt, zoveel indrukken. Zou er uren over kunnen vertellen. Was de eerste keer, en hopelijk ook de laatste!

   Verwijderen