Blogging With Gino

woensdag 11 februari 2015

Vakantieveilingen.nl, te mooi om waar te zijn?

Eenmaal, andermaal... verkocht! Zo gingen de veilingen er oorspronkelijk aan toe, maar tegenwoordig is het andere koek. Ik denk dat iedereen wel de populaire site 'Vakantieveilingen.nl' kent, met gemiddeld 200.000 bezoekers per maand. Ze beschrijven zichzelf als een site met het grootste en breedste aanbod veilingen voor reizen en vrije tijd. Een uitspraak die lijkt te kloppen met gemiddeld 150.000 veilingen per maand. Maar hoe betrouwbaar is dit concept nou? En is alles wel wat het lijkt?

Zit er een addertje onder het gras?
Dat is het eerste wat ik denk als ik al die veilingen zie. Het ziet er allemaal zo mooi uit, dat kan toch bijna niet kloppen? Hoe kan het dat iets wat normaal tientallen, soms honderden, euro's kost, opeens voor een paar euro's de deur uit gaat? Daar moet toch wat achter zitten.. Ik 'ken' de site al jaren, maar met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik er nooit wat gekocht. Ik zie regelmatig berichten op Facebook langskomen met enorm blije mensen die voor een paar euro een weekendje weg gaan of spotgoedkoop naar een concert gaan. Zal ik het dan toch maar eens proberen? Dat dacht ik afgelopen week toen de veiling van een waardecheque zag. Een pakket vol met waardebonnen ter waarde van €415,- . Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg je er ook nog een waardecheque ter waarde van €430,- bij voor een dagje uit naar een grote stad in Nederland. Nou, laat ik dan toch maar een gokje wagen!

Na een aantal mislukte pogingen (alles draait om de juiste timing en het juiste bedrag..) had ik dan toch beet! Ik had de veiling gewonnen met een bod van slechts €14,-! Heel blij bombardeerde ik mijn vriendin met berichtjes over mijn aanwinst. Berichtjes die ik achteraf misschien beter wat had kunnen nuanceren. Dat wel bekende 'addertje' was onder het gras vandaan gekomen. Waar een enkele waardebon daadwerkelijk een gratis kaart of canvasfoto betekende, waren de meeste bonnen 'slechts' kortingen. €75 korting op een maaltijd in een restaurant! Maar alleen bij een besteding van minimaal €200.. Ik denk dat ik zoveel eten niet eens op zou kunnen, als ik überhaupt al zoveel geld zou willen uitgeven. En die €15 euro te besteden op een wijnsite dan? Klinkt goed, maar wat moet ik met 6 flessen wijn? Dat was namelijk het minimum aantal flessen dat je moest bestellen. Hierdoor kwam je natuurlijk boven de €15 uit. Hoe dat nou zat met dat dagje weg ter waarde van €430,-? Dat bleek te gaan om nog meer waardebonnen, te besteden in de stad naar keuze. En je raad het al, allemaal kortingen!

Is het dan alleen maar huilen met de pet op bij Vakantieveilingen?
Nee, uit eigen ervaring weet ik ook dat het anders kan. Zo had een vriend van mij een tijd terug voor 6 personen Paintball 'gewonnen' voor het mooie bedrag van 6 euro! Het kan dus ook goed uitpakken op Vakantieveilingen, maar helemaal 'addervrij' is het denk ik nooit. Zo was het paintballen helemaal in België en waren de 50 gratis kogels na 2 rondes natuurlijk ook alweer op. Wat extra kosten, maar wel een leuk dagje weg! Daarom denk ik dat Vakantieveilingen een prima site is voor een dagje weg, maar wat minder geschikt om te bieden op 'waardecheque acties'.

Of ik ooit nog een keer ga bieden op Vakantieveilingen? Misschien wel, misschien niet. De tijd zal het leren. Wel denk ik dat ik dat als je biedt op deze veilingsite, je het beter kan beperken tot een uitstapje. Ik houd er in ieder geval wel rekening mee dat Vakantieveilingen een perfecte kandidaat zou zijn voor 'Wie is de Mol'. Ook hier geld namelijk: Niets is wat het lijkt...

8 opmerkingen:

 1. Balen zeg! Dat is echt ook een reden waarom ik niet durf te bieden, die addertjes.
  Vakantieveilingen zou een prima Mol zijn volgens mij :D !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, de feeststemming was gelijk over haha. Uiteindelijk haal ik het bedrag er wel uit (Met een euro of 2 haha), maar toch blijft het aan me knagen... Volgende keer dus maar iets minder makkelijk happen op die aanbiedingen!

   Verwijderen
 2. Hahah, ik vind de vergelijking met wie is de mol wel een goede. Jammer en erg zonde, ik heb het nooit gehad met dit soort sites. Het klinkt altijd mooier dan het is helaas en toch komen er veel mensen op af. Zonde dat zo iets moois zo iets verschrikkelijks blijkt te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, ik vind dit soort sites vaak ook wel 'tricky'.. Maar iedereen gebruikt het denk je dan.. Iets verschrikkelijks wil ik het niet noemen, want het kan een ideale kans zijn als er een leuk uitstapje in de buurt is :) Ze weten het echter wel vaak mooier te brengen dan dat het is haha

   Verwijderen
 3. Wat jammer zeg. Ik moet bekennen dat ik wel vaker iets via vakantieveilingen heb gekocht. Gaat eigenlijk altijd goed, maar biedt dan ook meestal op bijvoorbeeld een kortingskaart voor een dagje uit. Maar ik geloof inderdaad best dat er een addertje onder het gras zit bij een heleboel veilingen op die website.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik denk dat ik het voortaan ook maar bij dat soort aanbiedingen houd.. Zit je denk ik toch net wat 'veiliger'. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Ik denk dat vakantieveilingen best leuk kan zijn als je een dagje spa of tickets voor een concert, festival ed wilt kopen. Ik heb een aantal jaar geleden zomerwerk gedaan op een vakantiepark als receptioniste en vrijwel alle boekingen gingen via vakantie veilingen. Vrijwel altijd problemen omdat men niet krijgt wat ze verwachten. Het hoofdkantoor in samenwerking met vakantieveilingen hebben de omschrijving mooier gemaakt dan de realiteit. De receptie is vervolgens het punt waar woedende mensen samenkomen om te zeiken. Ik krijg alweer hoofdpijn als ik er aan terug denk! Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, oef, daar zit je dan met je goede gedrag om alles in goede banen te leiden en de mensen tevreden te houden. En die mensen maar denken dat je er iets aan kunt doen.. Ik zou er ook hoofdpijn van krijgen!

   Verwijderen