Blogging With Gino

donderdag 5 februari 2015

Dubsmash 2.0

Weten jullie het nog? Die filmpjes die opeens overal op Facebook en Instagram verschenen waarbij mensen liedjes, zinnen, filmfragmenten en noem het maar op playbackte? Dat was de 'rage' van Dubsmash. In het begin was ik er niet zo enthousiast over. No way dat ik dat ooit ga doen, was mijn gedachte. Na een tijdje uit verveling, en een beetje nieuwsgierigheid, toch maar de App gaan bekijken.. En ja hoor, mijn eerste Dubsmash was een feit. Uiteindelijk had ik een vooraadje Dubsash filmpjes die ik naar vrienden had gestuurd als geintje die alleen onze vriendengroep zou grappen. Dat betekent dus dat ik jullie hier niet mee ga vervelen ;) Ondertussen is Dubsmash weer een beetje uit en heb ik al een hele tijd geen filmpjes meer voorbij zien komen. Tot een aantal dagen geleden! Het gaat hier echter niet om de 'traditionele' Dubsmash, maar een versie die nog veel verder gaat...


In de tijd dat iedereen zijn Dubsmash filmpje online zette heb ik er een aantal gezien die toch een beetje ver gingen. Er zijn altijd mensen die bij zit soort rages net iets verder gaan dan de rest, maar zet je jezelf hier niet alleen maar mee voor schut? Toen ik dacht dat het niet gekker kon gebeurde het toch: Dubsmash 2.0! Wie anders dan Jimmy Fallon is de bedenker van 'Lip Sync Battle'. Jimmy Fallon is een Amerikaanse komiek, acteur en presentator die sinds 2014 het dagelijkse praatprogramma The Tonight Show. Een programma met enorm veel humor waar ik graag naar kijk. Meneer Fallon is iemand die altijd net iets verder gaat dan de rest, net iets 'gekker' denkt dan andere, en dat levert vaak vermakelijke taferelen op.

Een jaar geleden begon Jimmy met het spel 'The Lip Sync Battle' in het programma. Vreemd genoeg heb ik deze filmpjes nooit voorbij zien komen op social media. Misschien dat het concept niet zo aansloeg, want ondanks het feit dat hij er al een jaar geleden mee begonnen was, zijn er na ongeveer 4 uitvoeringen geen filmpjes meer verschenen. Was het klaar voor Lip Sync Battle? Op 2 februari kwam het antwoord. Er verscheen een nieuwe Lip Sync Battle op de Facebook van The Tonight Show! Een filmpje waar ik zo ontzettend hard om heb moeten lachen, dat ik gelijk ben gaan zoeken naar meer!

Maar wat is een Lip Sync Battle nou eigenlijk? Bij de Lip Sync Battle strijdt Jimmy tegen bekende acteurs, zangers, komieken en andere Hollywood sterren. Het is de bedoeling dat je een zelf gekozen liedje zo goed mogelijk playbackt en hier natuurlijk ook een show van maakt. Een opdracht die Jimmy zelf natuurlijk bloed serieus neemt! Hebben jullie een beetje door wat de bedoeling is? Anyways, het onderstaande filmpje (met ondertussen al meer dan 22 miljoen likes!) maakt het meer dan duidelijk!


Of ik mezelf ooit ga wagen aan een Lip Sync Battle? Ik denk niet dat het heel verstandig is, voor mezelf en voor jullie, als ik hier aan mee doe. Ik vrees dat ik er iets te veel in op zou gaan. Maarrr, who knows? Zeg nooit nooit...

4 opmerkingen:

 1. Geniale video haha! Mijn whatsappgroepen werden ook volgespamd met Dubsmash :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, de een waarschijnlijk nog gekker dan de ander :') De trend is alleen wel weer een beetje voorbij denk ik, want het is alweer een tijdje stil op facebook/whatsapp

   Verwijderen
 2. Ik vind The Tonight Show echt geniaal grappig van tijd tot tijd :D De lip sync battle heb ik dan weer helemaal gemist, so thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik vind hem echt zo geniaal! :D Als je de Facebookpagina van The Tonight Show volgt, komen de nieuwe filmpjes op je tijdlijn :)

   Verwijderen