Blogging With Gino

vrijdag 30 januari 2015

Monthly Music #2

Het afspeuren van het internet, het rondneuzen op YouTube en het eindeloos volgen van Spotify afspeellijsten. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe muziek van (on)bekende artiesten. Nummers die net zijn uitgebracht maar (nog) niet zo bekend zijn. Ik denk wel eens: "Hoe heette dat ene nummer dat ik 2 jaar geleden zo leuk vond?". Vaak weet ik dit niet meer en daar baal ik op dat moment dan behoorlijk van. Dat is de reden dat ik sinds vorig jaar heb besloten om alle nummers die ik tegen kom en leuk/interessant/mooi vind te ordenen onder dat jaar. Elke maand kies ik 5 nummers uit die lijst en plaats ik die op mijn blog. Wie weet zit er wel jouw nieuwe favoriete nummer tussen ;)Deze maand heb ik weer een nieuwe top 5 voor jullie klaar staan met muziek van zowel oude bekende als nieuwe talenten. Benieuwd hoe ze klinken? Beluister de Monthly Music Top 5 van de maand Januari 2015 hieronder:


1. Gavin James - Nervous
Toen ik dit nummer tegenkwam, was ik echt even stil... Wat is dit een ongelofelijk mooi nummer en wauw... die uitvoering... Ik heb meerdere malen geprobeerd om dit nummer te omschrijven, maar elke keer kwam ik woorden tekort. Zo puur gezongen waarbij het maximale word gehaald uit de minimale akoestische begeleiding.. Wauw! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit had gehoord van de naam Gavin James, en dus even heb moeten opzoeken dat het hierbij gaat om een 22-jarige Singer-Songwriter uit het Ierse Dublin die vooral erg populair is bij de DJ's van radiostation 3FM. Het soort nummers dat hij momenteel schrijft doet me een beetje denken aan het soort nummers dat John Mayer tussen 2006 en 2009 schreef en waar ik enorm fan van ben. Misschien dat ik hier binnenkort ook wel een apart blogbericht over ga plaatsen. Kortom: een artiest om in de gaten te houden!

2. Mark Ballas - Get My Name
Ook dit was voor mij een onbekende naam waardoor ik het internet weer moest raadplegen (Google, your best friend). Als snel kwam ik er achter dat we te maken hebben met iemand die of heel getalenteerd is meerdere gebieden, of iemand die gewoon niet zo goed weet wat hij wil. Mark Ballas is namelijk, houd je vast, een Amerikaanse danser, choreograaf, Singer-Songwriter, muziekkant en acteur. Een echt 'Manusje-van-alles' dus. Met het nummer 'Get my name' hebben we te maken met een lekker up-tempo nummer met een kleine 'Blurred Lines' swing er aan. Een lekker nummer om naar te luisteren met halverwege een heerlijke Break! 

3. Sheppard - Let me down easy
Sheppard is een 'Familieband' from down under die de meeste wel zullen kennen van het goed ontvangen nummer 'Geronimo'. Met dit nummer als debuutsingel vroeg ik me direct het volgende af: is deze muziekstijl iets eenmaligs, of kunnen we meer van dit soort nummers verwachten? Ik was blij verrast toen het nummer 'Let me down easy' uit kwam waarmee ze de indruk wekken verder te willen gaan met dit soort muziek. Ik ben reuze benieuwd met wat voor muziek ze op de proppen komen wanneer ze een Album gaan uitbrengen! Let me down easy is een heerlijk 'zonnig' nummer dat na een aantal keer luisteren best lekker in je hoofd blijft hangen!

4. N.E.R.D. - Squeeze Me
Alles wat Pharrel Williams aanraakte veranderde in goud en voorlopig lijkt dit nog wel even door te gaan. Na de eerste keer luisteren dacht ik niet meteen: Wat een heerlijk nummer! Het is zeker geen nummer dat het moet hebben van de diepe songtekst, de pracht waarmee het gezongen is of de mooie melodieën, maar toch wilde ik het vaker luisteren. Dit komt denk ik puur doordat dit nummer heel slim is gemaakt. Er zijn meerdere nummers van Pharrel die eigenlijk nergens over gaan maar toch enorm populair worden. Er is hier heel slim gebruikt gemaakt van de muziek. Het is een herkenbaar deuntje dat na een aantal keer herhalen toch behoorlijk in je hoofd blijft hangen. Dit is misschien ook wel de reden dat het de titelsong van de nieuwe Spongebob film is! Pharrel does it again!

5. Romeo Santos ft. Marc Anthony - Yo También
Engels is absoluut geen probleem voor mij en ook in het Duits kan ik mij met enig hand en voetenwerk redelijk redden, maar daarmee houdt het ook echt op. Ik had dus ook geen idee waar het over ging. Na enig vertaalwerk bleek het, wat je na het zien van de 'Maffia' videoclip niet zou denken, toch een nummer te zijn waarbij er behoorlijk goed is nagedacht over de tekst. Dit is echter niet de reden dat dit nummer een plek in de top 5 heeft gekregen. De stem van Marc Anthony is dit wel. Wanneer hij even aanzet krijgt de Puerto Ricaanse zanger een héérlijk randje op zijn stem waar menig zanger jaloers op kan zijn. Dit in combinatie met de Salsa muziek maakt het een lekker nummer om naar te luisteren! Toch nog even terugkomend op die Videoclip... Wat kan die Romeo Santos slecht acteren zeg.. Zijn rol als 'beroemde' FBI agent komt niet echt geloofwaardig over wanneer hij het pistool nog net niet tussen 2 vuisten klemt.. Aan de andere kant staat dan weer Marc Anthony die duidelijk wat meer acteeruren achter zijn naam heeft staan!

Dit was de Top 5 van Januari, volgende maand weer een nieuwe Monthly Music!

3 opmerkingen:

  1. Een nieuw nummer van Sheppard! Hier keek ik ook al naar uit haha. Vind het inderdaad een erg leuk nummer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige top 5!
    Ook enkele van mijn favorieten bij :)

    BeantwoordenVerwijderen