Blogging With Gino

dinsdag 14 april 2015

Ali Baba en de 40 bezorgers

Online winkelen, we kennen het natuurlijk allemaal. Schoenen, kleren, accessoires, boeken, films en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tegenwoordig is in Nederland alles te kopen via internet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer online aankopen doe dan dat ik daadwerkelijk naar een winkel ga. Een van de nadelen van winkelen in Nederland, zowel online als wanneer je naar de winkel zelf gaat, vind ik de prijzen. Ik merk dat wanneer er bijvoorbeeld een shirt in de aanbieding is voor 10 euro, ik denk van: wauw, wat een aanbieding! Tegelijkertijd vraag ik me af: is het wel echt zo'n aanbieding? Verdienen ze er niet alsnog zo enorm veel geld aan? Ik denk dat het verschil tussen de verkoopprijs en de productiekosten van artikelen in de winkel erg groot is. Misschien zelfs wel te groot. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing!


Wat die oplossing is? Online shoppen in het buitenland! Dan bedoel ik niet landen als Engeland of Duitsland, maar landen waar de productiekosten laag liggen, en niet veel verschillen met de verkoopprijs. Sommige van jullie kennen al de site 'MiniInTheBox'. Een online webshop met artikelen uit China. Je kunt hier relatief goedkoop winkelen, met uiteraard een wat langere wachttijd. De meningen over deze site en de kwaliteit zijn verdeeld, maar ik ken een site waar het nog goedkoper kan! Namelijk op AliExpress!

AliExpress is een site waarop producten te koop worden aangeboden vanuit landen als China en Thailand. Zo heb ik hier bijvoorbeeld meerdere voetbalshirts besteld voor 10 tot 15 euro. Natuurlijk zijn dit geen 'echte' shirts, maar ook voor 'replica' shirts betaal je in andere webshops al snel 40 euro. De eerste keer dat ik hier een voetbalshirt bestelde was ik best sceptisch. Met wat voor kwaliteit krijg je te maken met zo'n prijs? Is het wel zoals er op de site beschreven staat? Komen mijn bestellingen ├╝berhaupt aan en moet ik aan de deur geen bijkomende kosten betalen (invoer en douane)? Zomaar een handjevol vragen die door mijn hoofd spookte.

Mijn ervaring met winkelen op deze site is dat het absoluut veilig is en de klantenservice top is. Ik zal jullie een voorbeeld geven. Het eerste voetbalshirt dat ik bestelde had een klein rood vlekje. Het leek op een stip van een permanent marker, waardoor het er niet uitgewassen kon worden. Wanneer er problemen zijn met het bestelde product kun je contact opnemen met de verkoper zelf. Na een aantal korte berichtjes heen en weer stuurde hij mij gratis een nieuw voetbalshirt op en mocht ik de oude gewoon houden. Ook heb ik recent 3 kroptelefoontjes besteld, waarvan er 1 in de verkeerde kleur was. Na contact opgenomen te hebben vertelde de verkoper mij dat de oordopjes uit voorraad waren en niet meer werden aangevuld. Als vergoeding kreeg ik een deel van mijn geld op.

Conclusie
Zoals je kunt lezen zijn al mijn ervaringen tot nu toe positief en komt dat vooral door het feit dat je zelf contact op kunt nemen met de verkoper. Elk product heeft een 'buyer protection' van gemiddeld 60 dagen. Waar de meeste bestellingen er 15 tot 30 dagen over doen (dat is het enige nadeel), heb je dus nog genoeg tijd om eventuele problemen op te lossen. Wanneer je er met de verkoper niet uitkomt en je buyer protection nog geldig is, kun je contact opnemen met AliExpress zelf. Zij gaan vervolgens bemiddelen tussen jou en de verkoper. Kortom: een site met producten van redelijke tot prima kwaliteit voor een bedrag net boven de productiekosten en een prima klantenservice!


Wat zijn jouw ervaringen met online shoppen uit het buitenland?
Kende jij AliExpress al?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb AliExpress al wel een paar keer voorbij zien komen bij Google - maar nooit echt op geklikt (ga ik nu wel doen nu ik heb gelezen dat het in ieder geval betrouwbaar is).
  Maar als ik een keer naar de stad ga kom ik met meer tassen thuis dan dat ik op de bank wat dingen in mijn digitale winkelmandje gooi!
  Bij online shoppen moet je vaak verzendkosten betalen en vaak houd me dat tegen om ergens een bestelling te plaatsen en ga ik me afvragen of ik het wel zo nodig heb :')
  Maar thank god voor Ebay, waar je vaak geen verzendkosten hoeft te betalen en waar ik de meeste items wel heb ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, dat is wel vaak het leuke aan winkelen in de stad! Online ben je vaak toch wel bewust op zoek naar een leuk artikel en in de stad laat je jezelf toch wel leiden door wat je tegenkomt haha. Pff, ja, ik heb echt een hekel aan verzendkosten haha. Wanneer het gratis is als je het bij de winkel laat afleveren kies ik daar meestal voor. Je moet op AliExpress wel even kijken of het gratis verzenden is, maar dat is meestal wel het geval en staat goed aangegeven :)

   Verwijderen
 2. Ik heb een tijd geleden wel eens een haarweave gekocht bij AliExpress. Met banggood.com heb ik slechte ervaringen mee maar onlangs ben ik verslaafd aan ebay! Toevallig schreef ik in mijn laatste blogpost over dat ik 6 bralettes heb gekocht voor €10.50! Verder vind ik het fijn dat ze producten hebben die je niet in Nederland kunt krijgen. Zo heb ik stad en land afgezocht naar wella lightest ash blonde toner (om je haar lichter te verven ipv bleken) in Nederland niet te krijgen, maar via Ebay wel! Ik hou ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook zo fijn aan dat soort sites! Soms ga ik ook wel eens random kijken op de site of er iets leuks en origineels te koop staat wat je in Nederland absoluut niet tegen zou komen :) Fijn dat je even uitlegt wat het is, anders had ik het niet geweten haha. Hoor wel meer mensen over eBay, dus misschien dat ik daar ook maar eens een kijkje ga nemen!

   Verwijderen