Blogging With Gino

donderdag 2 april 2015

Moet 'Guus naar Huus'?

Dat is de vraag die vele voetballiefhebbers in Nederland zich afvragen. Ondertussen heeft bondscoach Guus Hiddink er op weg naar het EK 8 wedstrijden met het Nederlands elftal opzitten, waarvan er slechts 3 werden gewonnen. Hiervan waren er twee kwalificatiewedstrijden tegen voetbaldwergen Kazachstan en Letland, en één vriendschappelijke wedstrijd. Dit was de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Spanje, die met 2-0 werd gewonnen. Je zou zeggen dat dit een goede uitslag is tegen een groot voetballand als Spanje. Als dit je gedachtegang was, moet ik je helaas uit je droom helpen. Ik zat afgelopen dinsdag in het stadion (Hoppaaa, afstrepen van de Bucket List!) en vertel hier wat mijn bevindingen zijn over de wedstrijd, de spelers en onze Guus.


Waarom vind ik een 2-0 overwinning op Spanje geen goede uitslag? De uitslag op zich is niks mis mee, was het niet dat Spanje natuurlijk niet met het sterkste elftal speelde en er duidelijk niet op uit was om 'alles of niets' te spelen. Dit was echter niet het grootste 'probleem' in deze wedstrijd, die wordt verbloemd door de uitslag. De Oranjeleeuwen speelden gewoon geen goede wedstrijd. Ik was samen met Patrick naar de wedstrijd gegaan (ja, vakantieveilingen heeft toch ook zijn goede kanten) en we hadden mooie plekken op de eerste rij. Vanaf hier zagen we dat Oranje de eerste 20 minuten degelijk tot vrij goed voetbal liet zien. Veel druk naar voren, het strijden om elke bal en onze aanvoerder Wesley Sneijder die overal te hulp schoot. Dit resulteerde in gevaarlijke kansen voor het goal en uiteindelijk in een prachtig doelpunt van de Vrij en een doelpunt uit tweede instantie (maar wat slecht dat hij die eerste kans miste..) van Klaassen. Hier hield het goede spel echter mee op.

Wat volgde was een golf aan (persoonlijke) fouten achterin die resulteerde in kansen voor Spanje. We mochten van geluk spreken dat Kenneth Vermeer, die in mijn ogen terecht de voorkeur kreeg boven Cillessen, zijn doel op knappe wijze schoon wist te houden. Dit was eigenlijk het beeld dat we de rest van de wedstrijd bleven zien. Waar ik hoopte dat er weer een aanvallende golf kwam na de rust, bleven ook in de tweede helft fouten en slordigheden zichtbaar. Vooral Willems en Blind waren vandaag erg goed in het inleveren van ballen. In de krant en op internet kreeg laatst genoemde veel complimenten over zijn spel. Iets wat ik totaal niet snap aangezien hij meerdere malen over 5 meter een bal in de voeten van de Spanjaarden spelen. Ook passes over 15 meter vlogen over de achterlijn. Dan hebben we nog Depay die voor mooie acties zorgde, maar dit te vaak opzocht. Waar hij vaak de bal af had moeten geven, liep hij zich meerdere malen vast doordat hij voor de actie koos. En dan hebben we nog de heer Narsingh. Wat is dit een slechte speler. Ik snap niet waarom hij in het Nederlands elftal zit. Hij is geen moment gevaarlijk geweest, heeft geen actie gemaakt en liep ongelofelijk te klungelen bij alles wat hij deed. Een bal over 5 meter in de voeten passen? Nee hoor, die ballen verdwenen gewoon over de achterlijn.

Conclusie
Door de 2-0 overwinning wordt het slechte spel verbloemd en lijkt de heisa rondom Hiddink wat gezakt te zijn. Ik ben echter toch van mening dat als we kans willen maken om ons te kwalificeren, Hiddink zijn spullen moet pakken. Hij komt voor de camera op mij over als een demente, oude man, die geen idee heeft waar hij mee bezig is. Dat laatste blijkt wel uit zijn selectiebeleid, waar hij een duidelijke (en onterechte) voorkeur heeft voor (oud) PSV spelers. Met alle respect, maar spelers als Willems, Bruma, Narsingh, Veltman en Afellay hebben niks te zoeken in het Nederlands elftal. Ook zouden spelers als Blind, Klaassen, Depay en Wijnaldum (nog) geen recht moeten hebben op een vaste basisplaats. Ondanks het spel was het bezoeken van een wedstrijd van het Nederlands elftal een hele leuke ervaring, met Sneijder en Vermeer als uitblinkers. Supporters van verschillende (rivaliserende) ploegen vormen één front achter Oranje, maar ook de Spaanse supporters konden zonder problemen plaatsnemen tussen de Oranjefans. Voor mij is in ieder geval één ding heel duidelijk: Guus, ga naar huus!


Volg jij het Nederlands Elftal?
Wie zou er volgens jou Bondscoach moeten worden?

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat hij het nu zo slecht doet, idd beter dat ie er dan maar mee kapt :/ vroeger toen ik klein was vond ik hem geweldig though om een of andere reden, ik sta zelfs op de foto met hem xD

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, vroeger was hij ook zeker een trainer die wist hoe hij, ook met een minder goede selectie, resultaat kon behalen. Ik vrees alleen dat de heer Hiddink op dit moment vergane glorie is en de eer beter aan zichzelf kan houden door op te stappen. Hahaha, kan je toch maar mooi zeggen dat je hem in het echt gezien hebt! xd

      Verwijderen