Blogging With Gino

dinsdag 31 maart 2015

The Bucket List

Kennen jullie de film The Bucket List? In deze film krijgen Edward Cole (Jack Nicholson) en Carter Chambers  (Morgan Freeman) beide de diagnose kanker. Ze ontmoeten elkaar in het ziekenhuis en krijgen uiteindelijk beide te horen dat hun ziekte niet te genezen is. Samen proberen ze, in de tijd die ze nog hebben, alle wensen van Carter zijn Bucket List te vervullen. Toen ik in het vijfde jaar van de Havo zat kregen we deze film te zien tijdens de lessen levensbeschouwing. De opdracht die toen volgde was het maken van een Bucket List. Toen der tijd heb ik niet al te veel aandacht besteed aan deze lijst en bleef het heel oppervlakkig. Toen mijn zus 3 jaar geleden de diagnose kanker kreeg, kwam dit verhaal opeens wel heel dichtbij. Bij een opdracht voor het vak godsdienst besloot ik om deze film te gebruiken voor een presentatie waarin ik onder andere moest vertellen hoe ik dit in een les op de basisschool zou kunnen gebruiken. Drie jaar na dato is het einde van mijn zus der behandeling in zicht en leek het mij een goed moment om een eigen Bucket List te maken.

Een Bucket List is dus een lijst met dingen die je nog wilt doen in je leven. In de afgelopen jaren heb ik een aantal dingen gedaan die zo op mijn Bucket List kunnen. Doordat ik deze al heb gedaan, zet ik ze wel op de lijst maar streep ik ze alvast af. Misschien dat ik elke week of om de week een van de afgestreepte activiteiten zal bespreken in een blogbericht. Er komt een aparte pagina waarop je de vorderingen kunt volgen en uiteraard zal ik elke keer dat ik iets kan afstrepen dit met jullie delen. Ik ben in een blocnote gaan schrijven wat ik allemaal nog zou willen doen. om het iets wat overzichtelijker te maken heb ik geprobeerd om ze binnen 'categorieën' bij elkaar te zetten. Wanneer eik een toevoeging heb voor mijn lijst, zal ik hem updaten!

Hier is mijn Bucket List:

Reizen
- Een wereldreis maken
- Amerika bezoeken
- Naar Disneyland in Amerika
- Naar Disneyland in Frankrijk (mei, 2009)
- Op safari in Zuid-Afrika
- De 'Big Five' in het wild zien [0/5]
- Reizen naar Australië
- Alle 7 wereldwonderen zien [1/7]
- Op wintersport (januari, 2015)
- Backpacken
- Surfen in het buitenland
- Duiken in het buitenland
- Naar Paaseiland
- Naar Schiphol gaan zonder bestemming
- Een road trip maken
- Naar Italië reizen (mei, 2012)
- De toren van Pisa beklimmen (mei, 2012)
- Oud & Nieuw in 5 andere landen vieren [1/5]
- Naar Egypte reizen
- De Sphinx in Egypte zien
- Het Noorderlicht zien
- Pinguïns in het wild zien
- Alle continenten bezoeken [2/7]
- Overnachten op een onbewoond Eiland
- Een dartpijltje op een wereldkaart gooien en reizen naar waar het landt

Sport:
- Naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal
- Kampioen worden met voetbal
- Naar een wedstrijd van het EK en WK voetbal gaan [0/2]
- Deelnemen aan 'The Color Run'
- 10 km hardlopen (in 1x)
- Naar een voetbalwedstrijd gaan in een buitenlandse competitie
- Scoren met een omhaal
- Mijn voetbalschoenen heel houden voor 2 seizoenen

Muziek:
- Naar een concert van John Mayer gaan
- Naar een concert van Michael Bublé gaan
- Een meerdaags festival bezoeken (juni, 2012)
- Naar PinkPop

Overig:
- Zwemmen met Dolfijnen (oktober, 2005)
- Figureren in een film, serie of reclame
- Pabo diploma halen
- Post HBO opleiding Bewegingsonderwijs halen
- Italiaans leren
- Een echt liedje op de gitaar leren spelen
- Chique uiteten gaan
- In een achtbaan gaan die over de kop gaat (mei, 2011)
- Sneeuwballengevecht met minimaal 10 mensen
- Thee leren drinken
- Een hele goede (uhum dure) camera aanschaffen
- Minimaal 2 jaar met een mobieltje doen
- Naar Jochem Myjer
- Naar Guido Weijers
- Na de middelbare school 100 boeken lezen [32/100]
- Een eigen huis hebben
- Verjaardag vieren in de zomer, op het strand met een BBQ
- Twister spelen met verf op de kleuren
- Overnachten op het strand

Dit was mijn Bucket List voor nu! Ik zal morgen een aparte pagina aanmaken waar de vorderingen en toevoegingen te volgen zijn.

Wat staat er op jouw Bucketlist?

11 opmerkingen:

 1. Geweldige lijst zeg! Al die reizen, wauw!
  Ik heb zelf ook al een aardig lange lijst opgesteld, als je benieuwd bent: hij staat op mijn blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, zou wel willen dat ik een oneindig gevuld spaarpotje zou hebben zodat ik altijd kon reizen haha Oeeh, dan ga ik even een kijkje nemen in jouw lijst! Wie weet vind ik nog wel wat aanvullende inspiratie :)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie lijst! Die reizen wauwie en paaseiland klinkt te leuk. John Mayer, als je gaat laat even weten dan ga ik in je rugzak mee, haha. Overnachten op het strand, yes yes staat ook op mijn bucketlist. Oh, figureren doe ik heel vaak, of nouja deed ik heel vaak maar ik heb er contacten voor dus als je het echt een keer wilt en ik krijg mail wil ik het best naar je doorsturen, just let me know! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :) Jaa, wil die grote beelden wel een keer in het echt zien! Haha, als jij een grote rugzak weet te vinden, dan mag jij mee naar John Mayer :p Vaak zijn die figurantenrollen ver van waar ik woon haha, dus dat is weer wat minder. Maar mocht je een mail krijgen waarin ze figuranten zoeken voor een opname in zuid-holland en je zou die willen doormailen, dan zou ik dat echt heel leuk vinden :)

   Verwijderen
 3. Wat heb jij een geweldige en creatieve lijst! :) Twister met verf haha, geniaal! Echt heel leuk om te lezen :) misschien dat ik mijn bucketlijstje ok wel een keer op mijn blog zet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :) Hahaha, jaa, ik zag er een keer een foto van en dacht: dat moet zo;n ongelofelijke kliederboel worden... leuker kan niet! Als je hem online zet, ga ik zeker een kijkje nemen! :)

   Verwijderen
 4. Wauw, wat een lijst :D Je hebt er echt prachtige doelen op staan!
  Ik denk dat ik binnenkort ook zo'n lijst ga maken, om beter een overzicht te hebben wat ik wil gaan doen. Hopelijk blijven het dan niet alleen maar dromen, maar worden ze werkelijkheid :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Jaa, ik had er een aantal al een tijd in me hoofd, maar echt een duidelijk overzicht had ik niet. Vandaar dat ik ze nu toch maar op papier heb gezet :) Als je bucket list online komt, ga ik zeker een kijkje nemen! Wie weet kan ik er nog wat inspiratie uit halen voor mijn lijst :)

   Verwijderen
 5. Wat een mooie lijst! Ik moet bekennen dat van het lijstje 'reizen', zo'n beetje alles ook op mijn bucket list staat haha! Vooral naar schiphol gaan zonder bestemming en Egypte staan erg hoog op mijn lijstje. Maar verder hou ik ook gewoon van de wereld zien dus wil ik eigenlijk overal wel naar toe haha! Misschien moet ik binnenkort mijn lijstje ook maar eens uitschrijven. Nu zit ie vooral in mijn hoofd, maar dan vergeet je ook wel eens dingen natuurlijk ;) Hele leuke post! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :) Jaa, ik had de 'reislijst' ook veel langer kunnen maken, maar wilden het voor nu nog maar even realistisch houden haha. Er zijn hele vage, onzeker plannen om dit jaar al naar schiphol te gaan zonder bestemming, maar dat is nog allerminst zeker haha. Ja, ik vergat ook steeds de helft, dus dit helpt daar zeker wel tegen. Ik ben benieuwd naar je lijst! :)

   Verwijderen
 6. Ai, ik snap heel goed dat zo'n diagnose bij een familielid je laat nadenken over je eigen leven. Ik vind dat je een hele mooie bucketlist hebt opgesteld. Met name je reislijst vind ik erg ambitieus en ik ben erg benieuwd naar je verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen