Blogging With Gino

maandag 19 januari 2015

Österreich #2

Gisteren hebben jullie kunnen lezen hoe de eerste paar dagen wintersport in Oostenrijk waren verlopen. Kort samengevat bestonden deze dagen uit veel oefenen, vallen en weer opstaan, spelletjes, een skishow en heel veel plezier. De komende dagen zouden we ons begeven in het skigebied van Ehrwald. Benieuwd hoe deze dagen zijn verlopen? Lees dan snel verder!Dinsdag 13 Januari
Gisteren was de gevorderde groep het skigebied in Ehrwald gaan verkennen en vandaag was het dan tijd om zelf een kijkje te nemen. Het harde oefenen van gisteren was niet voor niets, want vandaag was ik gepromoveerd van beginner naar gemiddeld (schouderklopje voor mezelf!). Vol goede moed en in volledige skioutfit vertrokken we met de bus naar Ehrwalder Alm. Eenmaal aangekomen werd al snel duidelijk dat dit skigebied een stuk groter was dan Biberwier. Met een gondel vervolgde we onze reis de piste op. Aangezien dit mijn eerste 'grote' piste was, vond ik het best een beetje spannend. Zou dit het echte werk zijn? Dit was absoluut het echte werk en wat heb ik er van genoten. De sneeuw en de pistes zelf waren van veel betere kwaliteit waardoor we veel soepeler door de sneeuw gleden. Ik merkte direct dat het oefenen van gisteren zijn vruchten afwierp en de bochten een stuk beter gingen! De hele ochtend zijn we wezen skiën over de blauwe pistes en hebben we genoten van het uitzicht op de top van de berg (altijd fijn, een hoogte van meer dan 1900 meter als je hoogtevrees hebt!). Het was geweldig om over de verschillende pistes te skiën, maar toch ook wel een beetje vermoeiend. De pauze werd daarom ook met open armen ontvangen, aangezien het zonnetje inmiddels flink was gaan schijnen!

Na het nuttigen van ons lunchpakketje ben ik in de middag op pad gegaan met Eline. We wilden samen een blauwe piste opzoeken die we nog niet waren tegengekomen. Al snel kwamen we achter de reden: deze blauwe piste was niet begaanbaar. Daar sta je dan, tussen een onbruikbare blauwe piste, een slalom wedstrijd en een rode piste. Na geschreeuw van de de slalommensen dat we uit de weg moesten gaan besloten we een gokje te wagen en de rode piste te betreden. Voor Eline gesneden kaiserschmarren, maar voor mij de eerste keer. Met gefocuste blik en gespannen spieren vervolgde ik de tocht over de rode piste. Achteraf bleek dit helemaal niet nodig te zijn, aangezien de piste vrijwel hetzelfde was als de blauwe, maar dan een stuk steiler. Het duurde even, maar na 100 bochten stonden we eindelijk beneden. Een hele overwinning, maar de rest van de middag hielden we het toch maar bij de blauwe pistes!

Wie dacht dat deze week alleen maar een plezierweekje zou zijn heeft het mis. Deze avond stond namelijk het eerste college op het programma. Wat is er beter voor je concentratie dan uitgeput zijn na een hele dag skiën? Het koste enige moeite, maar uiteindelijk waren onze hersenen weer geüpdate met nieuwe informatie! Tijd voor een klein drankje en vervolgens lekker naar bed!

Woensdag 14 Januari
Na weer een 'stormachtige' nacht waarbij de nodige bomen werden omgezaagd ging de wekker weer om 6:45, tijd voor het ontbijt! Ook vandaag stond er weer een bezoekje aan Ehrwald op het programma. Na de vorderingen van gisteren was het tijd voor wat extra ski aandacht en gingen we op pad met skileraar Herman! Doordat hij van snelheid hield sloegen we de blauwe pistes over en gingen we vandaag de rode pistes onveilig maken. Letterlijk en figuurlijk, want sommige oefeningen zorgden voor een aantal risicovolle afdalingen. Of dat door de oefeningen kwam of door mijn uitvoering zullen we maar in het midden laten ;) Genoeg flauwe grapjes, want deze oefeningen hadden wel degelijk nut. Het was een stoomcursus skiën, maar wel eentje met resultaat! Aan het einde van deze dag kon ik veilig en redelijk soepel van de rode pistes af! Na deze drukke ochtend was het weer tijd voor een welverdiende pauze. Geen lunchpakketje dit keer, maar een overheerlijke Oostenrijkse schnitzel! Dat was smullen!

We zouden deze middag beginnen met een nieuwe opdracht voor de kampen Noord en Zuid. Helaas moest deze opdracht uitgesteld worden doordat onze racebaan werd afgezet wegens een ongeluk. De wedstrijd werd verplaatst naar het einde van de middag waardoor we vrij mochten gaan skiën. Helaas was mijn knie nog steeds niet hersteld (ik kan ook niet echt zeggen dat ik rust heb gehouden..) dus besloot ik om het rustig aan te doen en het bij de blauwe pistes te houden! Een rustig middagje om de opgedane kennis van de ochtend verder toe te passen! Uiteindelijk was het dan tijd voor de langverwachte race over de piste van Ehrwald! De bedoeling was om in te schatten hoelang het gemiddeld duurde voordat je gehele team van punt A naar punt B was gekomen. De voorwaarde was dat het onder de minuut moest blijven! Ondanks onze geweldige tactiek en de voorspelling van 54 seconden, was de resultaat van 57 toch niet voldoende voor de overwinning. Helaas voor ons, maar leuk voor Kamp Zuid dat zij ook eens punten kregen ;) Dat gezegd hebbende spande het er diezelfde avond nog om wie er extra punten zouden krijgen. Uiteindelijk moesten beide kampen het doen met een gelijkspel na een spannend potje 'uitbeelden van spreekwoorden'.

Dit was het weer voor nu, morgen weer een nieuw bericht met nieuwe avonturen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten