Blogging With Gino

dinsdag 10 maart 2015

Huaweisheid?

Huawei, in Nederland beter bekend als Hoe-aa-wei (wat zijn we toch een lekker fonetisch landje), is een Chinees bedrijf dat apparatuur voor telecommunicatie maakt. Het bedrijf, dat al sinds 1987 bestaat, was voorheen vrij onbekend doordat het zich vooral richtte op de zakelijke markt. Sinds enkele jaren is de bekendheid van Huawei echter toegenomen door de verkoop van Smartphones. Ze zouden bekend staan om hun kwalitatief goede producten, die voor een aantrekkelijke prijs aan te schaffen zijn. Maar zijn de telefoons van deze Chinese telefoniegigant wel zo betrouwbaar? Is het wijsheid om een Huawei smartphone aan te schaffen?
Dat is wat ik mij af vroeg toen ik bijna een jaar geleden een nieuwe telefoon wilde aanschaffen. Mijn HTC begon na reparatie weer kuren te vertonen waardoor ik een beetje klaar was met dit werk. Opzoek naar iets nieuws, maar wat? Ik wilde wel de laatste snufjes, maar niet de hoofdprijs betalen. Iets wat tegenwoordig een behoorlijk lastige combinatie is. Na enig speurwerk op het internet kwam daar het merk Huawei voorbij. Hoeaawatte? Ik kon me vaag herinneren dat ik het ergens voorbij had zien komen, maar wat was dit nou precies voor een merk? Toen ik zag dat het een Chinees merk was kreeg ik toch enige twijfel (No offence). Is het slim om hier aan te beginnen?

Ik had de Huawei Ascend P6 op het oog, dus tijd voor een review avondje! Tenminste, dat dacht ik. Al snel bleek dat deze telefoon (en het merk) nou niet bepaald in trek was, waardoor de reviews minimaal aanwezig waren. Dilemma, Dilemma, wat zal ik doen? Toen LG (Koreaans) nog vrij onbekend was op het gebied van telefonie, had ik besloten om er eentje aan te schaffen. Dit pakte goed uit en later werd ook het merk vele malen bekender in Nederland. Zou Huawei de nieuwe LG zijn? Na de Pro's en Con's op een rijtje te hebben gezet besloot ik om de gok te wagen. Wat op het eerste gezicht leek om een schot in de roos, bleek een fikse tegenvaller te zijn..

Op het eerste oog was ik meer dan tevreden met mijn nieuwe aanwinst. Hij had de nieuwste snufjes, maakte prima foto's en functioneerde zoals hij zou moeten. Tot 4 maanden geleden de eerste kinderziektes boven water kwamen. Wat begon met het warm (lees: heet) worden van het toestel tijdens gebruik (zonder gevolgen, dus dan zal het wel meevallen toch?) eindigde in het volledig vastlopen tijdens het plaatsen van een foto op Instagram. Waar ik eerst nog de schuld gaf aan het langzame internet, moest ik na een half uur toch concluderen dat dit niet door een slechte WiFi verbinding kon komen. Uiteindelijk begon hij na 45 minuten weer te 'werken', maar blij was ik er niet mee. Na enige opzoek werk blijken het heet worden en vastlopen een typisch Huaweikwaaltje te zijn waar niks aan gedaan kan worden en zit ik met de gebakken peren.

Nu hij tegenwoordig al vastloopt bij het 'unlocken' van het scherm, heb ik besloten dat het toch echt tijd is voor een nieuwe telefoon voordat hij (letterlijk) in rook opgaat. Mijn nieuwe mogelijke aanwinst? De Samsung Galaxy A5! Helemaal zeker ben ik nog niet, deels doordat ik het zonde vind om na minder dan een jaar al een nieuwe telefoon te kopen, maar het lijkt er op dat dit mijn eerste Samsung aankoop binnen de Smartphones te worden. Ze zijn binnen deze 'A-lijn' eindelijk van het 'ronde' model afgestapt, dus mijn interesse is gewekt! Nu maar hopen dat dit geen slappe afhaalmaaltijd wordt...

Wat voor telefoon heb jij en ben je tevreden?
Als je gratis een nieuwe mocht aanschaffen, welke zou het dan worden?

10 opmerkingen:

 1. Super balen dat de Huawei niet zo goed uitpakt en wat erg dat het een typisch kwaaltje is van de Huawei, dat zij daar niks mee doen als makers. Ik heb een iPhone, hiervoor had ik altijd Samsung, Samsung is echt een aanrader maar Apple ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, ik denk dat Samsung en Apple een van de weinige merken zijn waar de klachten 'minimaal' zijn. Al heb ik bij Apple wel altijd het idee dat ze veel te veel geld voor hun producten vragen en daarmee achter onze rug om enorm veel verdienen. Vandaar dat ik het niet zo op Apple heb haha. Ben benieuwd hoe de Samsung telefoon gaat bevallen als ik daadwerkelijk besluit om hem aan te schaffen :)

   Verwijderen
 2. Hm ik heb het idee dat ik gewoon een simpele oude koelkast Nokia moet aanschadden haha :p
  Ik heb een Sony Xperia nogiets en het is echt een rotding, daarvoor had ik een ander model van de Xperia lijn en die was ook niks.
  Heeeul lang geleden had ik een Sony Ericsson en die was echt goed, maar ja dat is ook echt heel lang geleden haha :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat was serieus wel de enige telefoon zonder mankementen. Dat waren nog eens tijden! :') Ik denk dat er tegenwoordig gewoon zoveel technische snufjes inzitten, dat er vanzelf wel iets kapot moet gaan. Over Sony in combinatie met telefonie hoor ik ook niet veel goed haha. En dat terwijl we er eigenlijk alleen maar mee hoeven te bellen

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend vervelend dat de Huawei tegenvalt. Een vriendin van mij heeft er ook een en zij is er ook niet zo tevreden mee. Zelf heb ik de telefoon van mijn ouders overgekocht (lees: gekregen, haha). Zij krijgen iedere twee jaar van de zaak een nieuwe telefoon en dan neem ik vaak hun oude toestel over, het is eigenlijk altijd een iphone, dus ik mag zeker niet klagen ;) Hopelijk gaat de Samsung je beter bevallen, maar daar ben ik wel van overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, kijk, dat zijn nou fijne 'dealtjes'! Denk dat ik mijn vader maar eventjes ga overhalen om op zijn werk ook een telefoon te eisen haha. Ja, aantal van m'n vrienden hebben al jaren samsung telefoon en daar heb ik ze nog noooit over horen klagen, dus dat zal wel goed zitten :)

   Verwijderen
 4. Ik heb een Samsung Galaxy S5...ik was verzekerd, had hem laten vallen en dan kon ik een nieuwe "krijgen"(lees: 60 euro eigen risico betalen, waarvoor ik ook zelf een nieuw scherm had kunnen halen)
  Heb ik een compleet nieuwe samsung "gekregen" is die al from day 1 helemaal kapot xD, loopt vast ongeveer elk uur, mensen horen me bijna niet aan de telefoon, Volgens mij heb ik gewoon iemand anders zijn foute telefoon gekregen.
  Ik denk dat ik over een jaar maar een iphone haal. :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, jeetje, lekker is dat xd Hoor ook wel eens verhalen van mensen die hem opsturen voor reparatie, wordt hij gerepareerd, blijkt het net buiten de garantie te vallen waardoor je eerst moet betalen voor je hem terug krijgt :') Zou me niks verbazen als ze soms iemand oude telefoon sturen haha. Ik vind Iphones altijd maar van die dure dingen ;p

   Verwijderen
 5. Ik heb zelf de Galaxy S4 en ben er voor 90% wel tevreden over.

  De nadelen = 1) gemerkt dat ne een system update mijn batterij plots pakken sneller leeg liep. Batterij is nog een pak sneller leeg als ik op het internet surf met de smartphone. Ik moet hem dus dagelijks in de oplader duwen.
  2) Met apps zoals KIK of WHATSAPP begint hij soms ook "warm" te worden, gelukkig komt dat niet zo vaak voor, maar ook best ergerlijk. Ergerlijk aan whatsapp was dat het app'je ook zonder boe of bah foto's dat ik gedownload had, zomaar begon te deleten. Zonder die apps heb ik die problemen ook niet meer, maar ik denk toch dat ik me wat meer ga informeren over een iphone.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb toevallig net de Samsung Galaxy A5 aangeschaft, dus is nog een beetje te vroeg om te zeggen of het een goede telefoon is of niet haha. Dat hij foto's zomaar verwijderd is wel apart.. Ik denk dat iPhone's ook prima telefoons zijn, alleen de prijs vind ik altijd een beetje jammer haha

   Verwijderen